Aquest any m'ha donat pels purés i cremes. M'encanten. He descobert que es poden fer de qualsevol cosa i que són un primer plat cremós i saborós pels dies més freds.
Quan arribi la calor prometo posar-m'hi amb les cremes fredes. En tot cas, un primer plat de cullera sempre queda apanyat! :)
La recepta d'avui és tan senzilla que fa vergonya i tot! Però és percisament per això que és de justícia compartir-la amb tothom!
Ingredients:
- Una coliflor
- Una patata mitjana
- Aigua i sal
- Oli i dauets de gall d'indi per decorar.
Preparació:
- Netejar la coliflor i tallar-la, quant més petita la tallem, més ràpid es farà.
- Pelar la patata i tallar-la a trossos (el mateix que amb la coliflor, quant més petits, més ràpid es farà).
- Posem l'aigua a bullir amb la sal i hi posem la coliflor i la patata.
- Quan estigui tot ben cuit, retirem del foc i posem la coliflor i la patata en un pot apte per a túrmix (jo ho he fet amb la Thermomix). Jo no hi he afegit gairebé aigua, ja que m'agrada que quedi ben espessa, però podeu afegir-ne tanta com en vulgueu. Triturem durant un minut, fins que quedi una crema d'espessor al gust.
- Servim ben calent, decorant amb un rajolinet d'oli d'oliva verge per sobre i uns dauets de pernil de gall d'indi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Opina, critica, comenta!