19 de novembre del 2012

Galetes de Mantega


Ja fa temps que diverses persones em venen demanant la recepta que faig servir per fer les galetes decorades.

I jo fa temps que els vaig dient: sí, de seguida te la passo!

I mai la passo. Com si fos el súper secret de la fòrmula de la Coca-Cola. xDD

I no, simplement, és que la recepta la tinc en un paper, i em feia mandra transcriure-la. Però ja toca. A més, així la tindré "a buen recaudo", que l'últim dia que em vaig voler posar a fer aquestes galetes de Nadal, no la trobava i per poc m'agafa un cobriment de cor.

En fi, aquí teniu la recepta. Feu-la servir amb seny, que aquestes galetes són MOLT addictives!!! :)

Ingredients:

  • 100gr. de sucre
  • 200gr. de mantega sense sal a temperatura ambient 
  • 350gr. de farina (si voleu, pot ser integral)
  • 1 ou mitjà
  • Aroma de vainilla (si ho preferiu, podeu comprar aromes de qualsevol altra cosa...)

Preparació:
  1. Posar el sucre i la mantega en un bol i batre amb la batedora elèctrica (ho podeu fer a mà, però al dia següent tindreu agulletes). Bateu fins que es formi una crema i estigui tot integrat. 
  2. Afegiu l'ou, la farina i una culleradeta d'aroma de vainilla. Amasseu amb les mans fins que es formi una bola compacta. 
  3. Separeu la massa en un parell o tres de trossos. Cadascun d'ells poseu-lo entre dos papers sulfuritzats (d'aquests de cuinar al forn). Estireu la bola entre els dos papers amb l'ajuda d'un corró deixant-la sobre mig centímetre de gruix
    • TRUC! Si no teniu un corró d'aquests regulables feu servir un corró normal i poseu uns "topes" a banda i banda que facin un mig centímetre. Jo faig servir un parell de revistes. 
  4. Quan tingueu les tres masses ben estirades poseu-les a la nevera (sí, amb els papers, no els hi treieu!) durant unes 5 o 6 hores. Jo, normalment, les deixo tota la nit. Procureu que quedin ben planes i sense arrugues, a dins de la nevera!!!
  5. Quan la massa estigui ben freda, treu-ne una d'elles de la nevera, agafa un tallador de galetes i vés fent les formes fins que ja no quedi tros de massa "practicable" (quedarà una massa amb tot de forats). Vés amb compte i cada cop que tallis una galeta, agafa-la ràpid i posa-la a la safata del forn (prèviament folrada amb paper sulfuritzat) vigilant que no es deformi gens i deixant una mica de separació entre elles.
  6. Preescalfa el forn a 180º (160º si és amb ventilador). 
  7. Quan la massa ja no accepti més talls, torna-la a amassar fent una bola i torna-la a estirar entre els dos papers sulfuritzats (i torna al punt 4. No, no cal que la tornis a tenir tantes hores, però sí que hauràs d'esperar a que es posi dura, si no les galetes són molt difícils de tallar i que no es deformin). 
  8. Quan la safata del forn ja estigui plena de galetes forneja-les durant uns 13-15 minuts. Vés amb compte i ves-lis fent una ullada. Quan vegis que comencen a daurar pels voltants, encara que la resta de galeta es vegi blanca, és que ja estan llestes. 
  9. Treu les galetes del forn i posa-les a refredar sobre una reixeta per a que refredin per totes bandes per igual. 
  10. Menja-te'n una i plora de lo deliciosa que està. 
  11. Aguanta les ganes de menjar-te-les totes o no te'n quedaran per decorar!!! ;)